søndag 27. januar 2013

Tips for å oppnå en sunn kropp!

 (Hentet fra min gamle blogg: Skrevet 15. nov. 2010)


Som X-anorektiker / treningsnarkoman vil jeg nå dele noen tips for dere som ikke er fornøyd med kroppen deres. Dette fantastiske tempelet vi låner mens vi oppholder oss her på jorda, trenger vår kjærlige oppmerksomhet. Å være "Permanent sofagris" er like selvskadende som å være en "Durasell treningskanin" spør du meg!
Nå skal du ikke får sykelige (anorektiker) tips. Her kommer sunne tips basert på dyp erfaring.
  • Finn noe, helst flere elementer ved kroppen din som du er fornøyd med. Si disse komplimentene til deg selv i speilet så ofte du kan. Gjerne skriv dem på en lapp som du henger på speilet.
  • Kjenn etter og se i fortiden hva du faktisk kan takke kroppen din for. Den bærer deg jo hver dag i ditt liv. Ganske sterk kropp sant!? Den er jo din bolig, som du har til låns mens du er her på jorda. (Du får den iallefall ikke med deg når du dør...)
  • Finn ut hva du liker å gjøre som innebærer fysisk aktivitet. Hva er gøy? Hva er så moro at du glemmer at du faktisk blir sliten? Sett igang!
 
  • Lytt til kroppens signaler:
1) Observér hvor fort du spiser. Om du klarer å senke tempoet på hvor ofte du putter gaffelen i munnen iløpet av et måltid, vil du lettere kjenner etter når du er mett. Legg ned gaffelen når du er mett. Studier viser at hvis vi slutter å spise når vi er 3/4 mette vil vi etter 10 min. kjenne oss helt mette. Er det ikke uansett ubehagelig å være sprengmett? Syns iallefall jeg.

2) Ikke press kroppen til å prestere noe når kroppen ikke vil. Den formidler konstant sinne behov, så ta hensyn.

3) Forkjølelse/infuensa/sykdom er kroppens nødsignal, og betyr at kroppen må sette inn alle styrker for å bli hørt. Da betyr det at du den siste tiden ikke har tatt hensyn til signalene! ...eller at du har hatt altfor mye å gjøre på f.eks. jobb og skole. Jajja, sånn kan det gå, men plei kroppen nå da, den trenger din omsorg.
  • Se på HVA du spiser. Bytt ut det daglige inntaket av sjokolade, chips eller liknende hvis du har sånne cravings -med frukt og grønt. (Jeg er sjokoman selv, bare så det er sagt.) Uansett, frukt og grønt demper søtsuget.
  • Tren styrke i kjenrnemuskulaturen, altså mage og rygg og lår. Slik kan du forebygg ryggproblemer som mange sliter med. Enkle styrkeøvelser med egen vektmotstand er nok. Men gjerne litt og ofte, enn mye og sjeldent. Kvalitet, ikke kvantitet. Yoga og Pilates er gode treningsformer for dette formålet.

  • Drikk vann! Når du har "lyst på noe" kan det fort hende at du egentlig bare er tørst!!! Et mennesket trenger mellom 0.5-1.5 liter pr dag.

  • Kjenn at du puster! Ta et godt innpust og fyll hele kroppen og alle celler med frisk næringsrik oksygen. Pust ut, og gi slipp på stresset. Finn litt tid hver dag til å kjenne på din indre stillhet og pustens bølge gjennom kroppen. 


Ønsker dere alle en sunn og glad opplevelse av din fysiske kropp!
i lys og kjærlighet,
 
Tine

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

"Tenke sjæl og mene, måtte stå for det du sa"