mandag 28. januar 2013

Hva er et chakra?

(Hentet fra min gamle blogg: Skrevet 14. des 2012)


Dette er et ord de fleste har hørt om, men som veldig få vet hva er. De aller færreste er klar over chakraenes funksjon for oss mennesker.

Sabrina Reber skriver en god forklaring på chakraer i sin bok
«How to raise your vibration?"
Jeg skal oppsummere på norsk hva hun formidler. Here we go!

Hvis man skal kunne forholde seg til chakraer som en realitet, må man først anerkjenne at mennesket består av flere aspekter enn bare den fysiske kroppen og at verden består av mer enn materie. Teorien baseres på at vi har et sinn bestående av tanker og følelser. I tillegg strømmer det energi igjennom oss som ofte kalles livsenergi, prana eller chi. Den omgir oss som en aura og strømmer gjennom energisentrene i kroppen fra toppen av hodet til bunnen av ryggsøyla. Disse energisentrene kalles Chakraer, som faktisk betyr «wheel of light». De virker som kanaler for å regulere tilførselen av energi fra et universelt plan inn i vår kropp.

Hvis chakraene våre er blokkert vil dette hindre den rene livsenergien i å strømme fritt. Dette kan føre til fysisk utmattelse, depresjoner eller annen sykdom. Følelser og tanker er energi, og de passerer gjennom chakraene våre. Når vi våger å virkelig kjenne på og akseptere våre følelser og tanker, vil chakraene bearbeide dem og frigjøre den opphopede energien. Svært mange av oss unngår for enhver pris å kjenne på negative følelser, og i verste fall undertrykker dem. Å ikke bearbeide følelser er synonymt med at energien ikke bearbeides. Dette skaper blokkeringer i chakraene og kan sammenlignes med et vannrør
som er tett. Energistrømmen stagnerer og kan føre til ubalanse og på sikt sykdom.

Hvert chakra er tilknyttet ett bestemt organ. Er et chakra i ubalanse vil det skape disharmoni og plager i det tilhørende organet. Sabrina Reber (og flere med henne) mener at all sykdom oppstår i energikroppen og manifesteres så i den fysiske kroppen. Altså har all sykdom sin opprinnelse i energiplanet. En sunn og frisk kropp og psyke avhenger av at alle chakraer er fininnstilte, balanserte og tillater en åpen strøm av energi.

Det er også viktig å være bevisst på hvordan vi påvirker hverandre energimessig. Vår energikropp stråler rundt vår fysiske kropp som en aura. Å være fysisk nær en person innebærer at auraene direkte influerer hverandre. Mange har kjent på kroppen hva som skjer hvis man tilbringer tid med noen som er slitne og deprimerte, ergo har blokkerte eller ubalanserte chakraer. På samme måte blir vi påvirket av mennesker som er lystige og balanserte, altså med åpne chakra-sluser. Så tilstanden til våre chakraer påvirker ikke bare oss selv, men også menneskene vi omgås.

Vi har 7 hovedchakraer som direkte påvirker vår kropp. De er lik en regnbuebro som forbinder den fysiske kroppen med vår ånd. Chakraene har fargene til regnbuen, vibrerer på ulike frekvenser og assosieres med visse egenskaper.
Vårt
første
chakra er rødt,
det andre er oransje,

tredje
er gul, fjerde er grønn,
femte er blått,
sjette er indigo
og vårt syvende chakra er fiolett
.

De tre første chakraene assosieres med jord, materie og det fysiske, mens de tre øverste relateres til himmel, ånd og intuisjon. Hjertechakra (det fjerde) forener de øvre og nedre chakraene, og ser vi dette i bibelsk symbolikk; er det hjertet/kjærligheten som forener himmel og jord.
i lys og harmoni,
Tine

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

"Tenke sjæl og mene, måtte stå for det du sa"