mandag 11. februar 2013

Indre Boksekamp


Jeg har en indre "krig" i disse dager. 
Vel denne krigen har vel herjet litt mer eller mindre i lang tid. 

Det er som en boksekamp inni meg. I høyre hjørne har vi Mr. Ambition! Han er sterk, kraftig og har har få tap på lista si, for å si det sånn. Han vil mye og med sin harde disiplin ofrer han nesten alt for å oppnå det. Til tider kan han bli litt besatt i sin kamp for å oppnå det han strever etter. Da tenker han ikke på annet enn strategier og planlegger stadig sitt neste steg. 

I venstre hjørne finner vi utfordreren Mrs. Surrender. Hun er trygg, laidback og intuisjonen hennes slår aldri feil. Hun har en sterk tillit til Universet og vet at alt som er ment å skulle skje, vil skje. Noen ganger er hun nok litt for avslappet og tror at hele verden vil sørge for at hennes drøm oppfylles. Da har hun en tendens til å overlate litt vel mye til tilfeldighetene. 

 

Så, to sterke kandidater her altså. Hvem ville du satsa penger på? 
Mr. Ambition antar jeg.... Vel det har jeg også gjort i mange år. Og jada, jeg har hatt god bruk for ham. Vi har oppnådd mye sammen. Ulempen er at han tapper meg for krefter! En annen pussig greie er at de tingene vi strever etter  (jeg og Mr. Ambition altså) har en tendens til å bli vanskeligere å oppnå! Kanskje fordi vi blir FOR IVRIG? 


“As soon as you stop wanting something, you get it.” 
― Andy Warhol


Jeg har tilbrakt tid med Mrs. Surrender også. Hun hjelper meg å stole på at alt vil ordne seg, spesielt de gangene jeg er engstelig eller bekymrer meg. Men for mye av henne gjør at jeg liksom havner i baksetet, lar meg føre av tilfeldighetene og nesten mister retningsfølelsen. 

Yes! Så disse motsetningene av noen motstandere har kjempet noen runder i ringen. Og det står ganske likt. Jeg tror selvfølgelig ikke at en av dem bør vinne. Det er ikke egentlig poenget, for ingen av dem kan alene gi meg alt jeg trenger. Men det er her jeg står. I midten av ringen. Imellom dem. Jeg klør meg i hodet og lurer fælt på hvordan jeg skal prioritere deres styrker. Jeg har drømmer og ambisjoner. Jeg kjenner en sterk vilje som drar meg i enkelte retninger, ting jeg vil. Men samtidig vet jeg at å ville noe for sterkt, bare skaper ubalanse. Men hva med viljen og drømmene hvis jeg overgir alt til tilfeldighetene? Når skal jeg la Mr. Ambition kjøre på? Og når skal jeg gi slipp på kontrollen med Mrs. Surrender? 

Dette er noe å utforske i yoga. Finne balansen. Her kan foreningen mellom de to bli en fantastisk syntese. 

Dette må være verdens mest spennende boksekamp! ;)

i lys, Tine

3 kommentarer:

 1. Hehe! Billedlig og svært tydelig. Samtidig så utydelig. Jeg heier mest på deg i midten! ^^

  SvarSlett
  Svar
  1. hihihi...takk! yeah, beacuse "I'm caught in the middle" ;)

   Slett
 2. jeg har også stått i denne kampen og løsningen for meg er å ha tillit.tillit til meg selv og en bevissthet som sier meg når jeg skal bruke hva.Jeg hører en frykt under her. Frykten for å ta feil og for å gå glipp av muligheter i livet. Da gjelder det å ha tillitt for meg.Tillitt til meg selv at jeg er tilstede i livet og er bevisst når en dør skal åpnes eller lukkes.at jeg har tillit til at jeg forstår signalene fra kroppen om hvilken vei jeg skal velge.jeg tror kroppen sier ifra når vi skal kjempe for noe og når vi skal flyte med.det gjelder å være bevisst på kroppens signaler.når noe er helt riktig for meg så føler jeg det i både kropp,sinn og ånd.

  SvarSlett

"Tenke sjæl og mene, måtte stå for det du sa"