søndag 10. februar 2013

Bevegelse og ensomhet


" Planeten har reservert visse steder for seg selv. Den ber oss om å forlate dem. På ulike steder, uten de millioner av livsformer som ellers lever på dens overflate, kan jorden være alene. Den trenger også ensomhet, for den forsøker å forstå seg selv. "

" All bevegelse har behov for hvile innimellom. Han visste at hvis han fortsatte på denne måten, ville ingenting i livet hans vare lenge. Han hadde begynt å forstå hva J. mente med at menneskene ender med å
ødelegge det de elsker høyest. "

- Paulo Coelho -


Er det mulig at vi mennesker også trenger ensomhet for å forstå oss selv?

Med all fokus "der ute" på aktiviteter, jobb, tv, nettet og alle andre - hvordan skal vi finne oss selv oppi alt sammen?

Det er jo flott å elske jobben, derfor bruke mye tid på den.
Flott å elske sosiale tilstelninger, derfor bruke mye tid på det.
Flott å elske sin hobby, derfor bruke mye tid på den.

Men hva skjer hvis vi brenner lyset i begge ender? Det kan komme til et punkt hvor kroppen og sinnet, tyr til drastiske tiltak for å få oppmerksomhet. Utbrenthet. Utmattelsessyndrom. Depresjon. Kroniske muskelsmerter. Er vi da i stand til å nyte det vi elsker mest? Kanskje vi rissikerer å ødelegge for oss selv...ubevisst.

All bevegelse har behov for hvile innimellom; hvordan hviler du?
Jorden trenger ensomhet, for den forsøker å forstå seg selv, gjør du?

i lys, Tine

2 kommentarer:

  1. Jeg tror ingen kjenner seg selv, før de er komfortabel med å tilbringe tid med seg selv.... Om du ikke kan være sammen med deg, hvordan kan andre da være sammen med deg...

    SvarSlett

"Tenke sjæl og mene, måtte stå for det du sa"