torsdag 27. juni 2013

Invitasjon fra naturen

Her på Østlandet bader vi i naturens rensende dusj. De aller fleste kaller det "dårlig" vær. Vi er så vant med å kategorisere tilværelsen som godt eller vondt, bra eller dårlig. Men hvorfor anser vi regnvær som dårlig egentlig?... Kanskje fordi det hindrer enkelte av oss i å tilbringe tid ute. Vi vil aller helst ha sol og varme slik at vi kan være ute og gjøre noe, gå tur, ta en øl på brygga med godt selskap osv... Vi vil være "der det skjer" og liker at det skjer noe, helst hele tiden! Hvorfor? Fordi da slipper vi å kjenne etter i oss selv og konfrontere vårt indre. Da kan vi glemme våre undertrykte tanker og følelser.

Dette regnværet kan være en invitasjon fra naturen til å nettopp tilbringe tid inne. Ikke innendørs nødvendigvis, men inne i oss selv; hjemme i kroppen vår.

Solskinn vekker vår utadvendte side (som vi i PUSTyoga kaller Ha-energi) mens regnskyll vekker vår innadvendte side (Tha-energi). Vårt samfunn har en tendens til å kreve vår Ha-energi for at vi skal "lykkes". Vi forventes å være utadvendte, effektive, analyserende, fornuftige, tankestyrt, tilgjengelige, stolte, aktive osv. Vi blir indirekte fortalt at vi kun har verdi gjennom å GJØRE. Så dette er vi godt vant med. Utfordringen med å leve i et slikt samfunn er at det blir lite rom for den andre energien, Tha. Mange av oss har et ubevisst savn etter Tha, som innebærer å kjenne ro, trygghet, ydmykhet, tålmodighet, forståelse, tillit, intuisjon, aksept og hvile. Vi lengter etter å bare VÆRE. Hvis kun den ene av disse to energien stimuleres, vil vi komme i ubalanse. Det er denne ubalansen som skaper sykdom. Vi trenger å balansere begge disse energimessige motpolene i oss for å være friske og sunne mennesker både fysisk og psykisk. Ettersom samfunnet ikke tilrettelegger for den innadvendte Tha-energien, hvem skal da skape rom for den?

Svaret er innlysende. Det er vårt eget ansvar å søke balanse i vårt eget liv. Men det krever av oss at vi er bevisste på hvilken energi vi nærer, hvilket bål vi legger ved på, hvilken plante vi vanner, hvilken ulv vi forer.

Regnet kan være en gylden mulighet, en påminnelse og invitasjon fra Moder Jord om å omfavne vårt indre for gjenopprette kontakten med Tha-energien. Vi er også verdifulle om vi bare ER, uten å gjøre. Det har enorm verdi å bare VÆRE. Vi har et indre fristed som vi alltid kan vende tilbake til, og nøkkelen inn dit er PUSTEN. Når du betrakter din egen PUST, da ER du i øyeblikket.

Ha en nydelig regnværsdag!

I lys og fred,
Tine

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

"Tenke sjæl og mene, måtte stå for det du sa"