tirsdag 4. juni 2013

Hvor skal du og hvordan kommer du dit?


Ditt liv er en reise. Men hvilken holdning har du til den reisen? Hva er ditt fokus?
Prestasjon? Nytelse? Rikdom? Bekreftelse? 
 

Hvis du kjenner at livet til tider kan føles meningsløst - hvis du opplever sykdom eller smerter - hvis du har alt du trenger men likevel føler at det mangler noe - hvis du opplever hverdagen stressende - hvis du altfor ofte føler deg sliten - hvis du stadig kjemper imot tiden, jager etter neste mål, neste punkt på timeplanen, lengter etter neste ferie, neste mulighet til å kose deg - hvis du kjenner deg igjen i noe av dette- da kan jeg fortelle deg at du lever ut ifra et fokus som er utovervendt, ovenfra og ned.

Når du våger å vende fokus innover, lytte til din kropp og åpne opp for din indre stemme, vil livet ditt litt etter litt endre seg. Hvis du begynner å se verden og livet fra et indre perspektiv, vil ditt syn på verden og livet endres.  Da blir livet annerledes. Bedre! Da tar du dine første skritt på din virkelige vei. Veien med stor V. Og hvor går veien? Hvor skal du?

Hjem igjen! 
...til den du er!

Kanskje du mener at du vet hvem du er, at du er er menneske som har en personlighet som er slik eller sånn. Hm..vel, når du begynner å vende oppmerksomheten innover vil ditt syn på deg selv også forandre seg. Du vil etterhvert oppdage at du ikke er din kropp. Du er ikke dine tanker eller følelser. Du er ikke ditt begjær eller din frykt. Dine materialistiske eiendeler representerer ikke din identitet.

Så hvem er du da?

Jeg vil ikke komme med noen forslag her og nå, men heller gi deg den gaven det er å utforske det selv. Hvilken metode eller praksis du benytter deg av, er opp til deg. Meditasjon, Yoga, Mindfulness, Qigong, lese alternative bøker, healing, coaching, snakke med noen som har starter på sin vei og vet noe om dette osv. er ulike måter å sette igang denne prosessen. 

Men tro meg, så lenge du fortsetter å gjøre de samme tingene, tenke de samme tankene, leve den samme hverdagen - vil du ikke finne svar på hvem du er eller hva som er hensikten med livet ditt. Livet vil fortsette i det samme mønsteret og "symptomene" du har på ubalanse vil bare forsterkes. Men kroppen og sinnet kommuniserer til deg og vil skrike til du lytter uansett. 

Ditt liv er en reise. Fokuset og intensjonen du har, vil påvirke hvordan du vandrer på veien din. Hvert skritt er verdifullt, hver motstand du møter er en lærdom, hvert åndedrag er en gave.

Våger du å "face" deg selv? Konfrontere deg selv? Se innover?

 

 
Hari - Om - Tat - Sat
(Betydning: Manifestert skapelse - Evig bevissthet/ånd/sjel - Alt som eksisterer - Fundamental sannhet. Altså: Den manifesterte skapelsen er en evig bevissthet i alt som eksisterer. Dette er den fundamentale sannhet.)
 
I lys og bevissthet,
Tine

 

 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

"Tenke sjæl og mene, måtte stå for det du sa"