mandag 5. august 2013

Verden må oppdras




Voksne mennesker er f***ikke klokere enn de unge.

Jeg skjønner ikke intervjueren Kevin O'Leary, når han bruker argumentet om at genmodifisert mat (tilsatt næringsstoffer, vitaminer og mineraler) kan redde liv i fattigere deler av verden, hvor befolkningen ikke har tilgang til næringsrik mat. Hører han virkelig ikke hva Rachel Parent (forresten 14 år gammel) sier om at GMO-mat ikke har gjennomgått studier som er lengre enn 90 dager!!!?? Det vil si at testingen av denne maten O'Leary mener skal redde liv, faktisk ikke gir grunnlag for å vite hvilke langtidseffekter det vil skape både for vår helse og for økosystemet. (Bare husk hva som ble konsekvensene av Svineinfluensavaksinen her i Norge.) Kanskje vil helsa til menneskene vi prøver å hjelpe, forverres over tid? Kanskje genmodifisert fremstilling av mat på sikt vil forstyrre jordas balanse? Kanskje vi, i blind tro på at vi redder liv, faktisk saboterer for våre barns fremtid?

Ordene som kommer ut av O'Learys munn vitner om kynisme og manglende evne til å se helheten.
Det er dessverre så typisk av godt voksne mennesker som denne intervjueren, å betrakte de unges demonstrasjoner med en holdning om at når de unge bare blir voksne nok, så skjønner de at det ikke er noe vits i å protestere. Vel, kjære godt voksne der ute; det er for svarte ikke DERE som skal leve med de usikre konsekvensene av deres eksperimentering!!!

Ekstra stilig er det at Rachels etternavn er Parent. En forelder skal gi oppdragelse ikkesant? Oppdragelse: tiltak for å hjelpe barn og unge (eller la oss heller si det vestlige samfunnet) til å leve og til å utvikle seg mot voksen ansvarlighet og selvstendighet". Og det er nettopp DET hun kan gjøre for den vestlige verden. Hun er en som oppdrar mennesket til å tenke selv og ta ansvar, som formidler kunnskap og oppfordrer til å søke sannheten, som står trygt i sin egen overbevisning, kjemper for det hun tror på og ikke ler seg rokke av uvitenhet, kynisme og trangsynthet, altså i dette tilfellet Mr. Kevin O'Leary.

Jeg applauderer Rachel for hennes lidenskapelige engasjement! Hun vil først og fremst formidle at vi har rett til informasjon om hva vi spiser for å ha mulighet til å ta egne selvstendige valg, og at vi ikke skal la befolkningen være prøvekaniner pga. mangelfull forskning. Tro ikke at Rachel lar seg utnytte av motstanderne av GMO, for denne jenta tenker sjæl. og det er det søren meg ikke alle som gjør!



I lys, Tine
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

"Tenke sjæl og mene, måtte stå for det du sa"